НОВИНИ
Контрабандни цигари са открити в седалките на ТИР и микробус на Лесово

Два опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха на митнически пункт Лесово при съвместни проверки митническите служители и служителите на Гранична полиция през последното денонощие. Иззети са 5 960 къса /298 кутии/ цигари без акцизен бандерол от четири различни търговски марки.

Цигарите са засечени при проверка с рентгенова апаратура на ТИР с турска регистрация и в български микробус. И при двата случая контрабандата е била укрита по аналогичен начин – в и под тапицерията на седалките на превозните средства. Част от цигарите в ТИР-а дори са били подредени между пружините на леглото в шофьорската кабина. Съставени са два акта за нарушение на Закона за митниците срещу турски гражданин с инициали C.G. от гр. Истанбул и Х.М. – български гражданин с адресна регистрация в гр. Котел.

Контрабандни цигари без акцизен бандерол в магазин за хранителни стоки в гр. Айтос задържаха при друга съвместна проверка служители на Митница Бургас и Гранична полиция. Иззети са 3 900 къса /195 кутии/ цигари с марка „Corsair”, укрити в кашони на пода под касата на магазина. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК срещу местен жител от гр. Айтос, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата по случая продължава за установяване на произхода на контрабандата.

Коментари
Добави Коментар

Име: 
E-mail: 
Вашият коментар: 
 
 

"Диана кабел ТВ" обявява конкурс

Проект по оперативна програма

"Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г."

Технологична модернизация в малки и средни предприятия.


Цифрова телевизия "Диана кабел"

За да ползвате обновения пакет от програми на цифровата телевизия, моля задръжте поне за 5 минути цифровия приемник на нашия телевизионен канал DTV за да се извърши автоматично обновление на програмите.


Copyright © 2008 www.dk-tv.com